Paljasjalkakenkien valinta

Ovatko kenkänne vegaanisia?

Vaistoan
paljasjalkakengät ovat pääosin vegaanisia materiaaleiltaan. Emme voi kuitenkaan taata, että kengät olisivat 100% vegaaniset.

Miksi paljasjalkakenkiä kannattaa käyttää?

Paljasjalkakengät antavat jalkojen toimia luontaisella tavalla. Ne ovat leveät ja ohutpohjaiset, eivätkä sisällä tukia tai iskunvaimennusta. Tästä syystä ne kehittävät jalkaterän ja nilkan asentotuntoa sekä koordinaatiota. Fysioterapeutit suosittelevat paljasjalkakenkien käyttöä miltei kaikille. Paljasjalkakengät simuloivat paljain jaloin kulkemista, jolloin jalkojen pienet lihakset ja nivelet tekevät töitä ja nilkka vahvistuu.

Miten valitsen sopivan kokoiset paljasjalkakengät?

Mittaa ensin omien jalkojesi senttikoko päästä päähän huolellisesti. Tee mittaus molemmille jaloille. Kengän koko valitaan isomman jalan mukaan, jos jaloissa on kokoeroa.

Tutustu kunkin paljasjalkakenkämallimme tuotesivuilta löytyvään kokotaulukkoon sekä koon valintaohjeeseen, joka auttaa oikean koon valinnassa.

Paljasjalkakengissä et voi tilata ns. normaalia kokoasi automaattisesti, sillä kyseessä ei ole tavallinen kenkä. Paljasjalkakengän tarkoitus on antaa jalalle luonnollista liikkumatilaa, ei puristaa sitä. Tästä syystä kenkä voi aluksi tuntua liian leveältä, mutta totut vapauden tunteeseen nopeasti.

Onko paljasjalkakenkien käytölle esteitä?

Paljasjalkakenkien käytölle on vain vähän esteitä. Jos pystyt kävelemään ilman kenkiä paljain jaloin, pystyt kävelemään paljasjalkakengillä.

Ollessasi epävarma paljasjalkakenkien sopivuudesta konsultoithan ensin hoitavaa lääkäriäsi tai fysioterapeuttia. Mahdollisia käytön esteitä ovat jalkaterien tai alaraajojen toiminnalliset tai rakenteelliset häiriöt, kirurgiset niveliä jäykistävät operaatiot sekä kivulias nivelrikko tai reuman aktiivinen tulehdusvaihe. Myös diabeteksesta tai hermovauriosta johtuva jalkapohjien tuntopuutos on este paljasjalkakenkien käytölle, koska saatat huomaamattasi satuttaa jalkasi ohuen pohjan läpi.

Asiakaspalvelumme ei anna yksilöllistä ohjausta näissä tilanteissa.

Mikäli sinulla sen sijaan on kysymyksiä paljasjalkakengistä tai haluat selventää niiden käytön vaikutusmekanismeja, niin otathan yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

Ovatko paljasjalkakengät liukkaat talvella?

Kenkien pohjan massa on suunniteltu toimivaksi ja kestäväksi muuttuvissa maastoissa sekä sääolosuhteissa. Suosittelemme aina varovaisuutta liukkaissa olosuhteissa.

Yksi paljasjalkakenkien tarkoitus on tulla enemmän tietoiseksi siitä, että mihin astuu ja mitä jalan alla kävellessä on - ohut ja joustava pohja mahdollistaa jalan tuntohermojen paremman toiminnan ja sitä kautta skarpimman reaktiokyvyn ja koordinaation liukkaallakin alustalla.

Voiko paljasjalkakengillä liikkua myös kovilla alustoilla?

Jalkojen huoltaminen ja treenaaminen tukemaan jaloilla olemista on tärkeää, sillä vahvat jalat kestävät myös kovat alustat, vaikka alla olisivatkin vain ohut pohjaiset ja korottomat paljasjalkakengät. Vaikka jalkamme onkin tehty toimimaan erilaisilla - myöskin kovilla - alustoilla, ei yksipuolinen kuormitus ole hyväksi, vaan tärkeää on hakea jalan alle monenlaisia ärsykkeitä erilaisista maastoista.

Kuinka pidän huolta paljasjalkakengistäni?

Kenkämalli kohtaiset hoito-ohjeet löydät tuotesivuilta.

Tilaus ja toimitus

Onko tilauksen tekeminen turvallista?

Tilauksen tekeminen verkkokaupassamme on turvallista. Käytämme SSL-turvakäytäntöä, joka pitää antamasi tiedot suojattuina. Emme luovuta asiakastietojasi ulkopuolisille. Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

Mistä tiedän, että tilaukseni onnistui?

Lähetämme tilausvahvistuksen sähköpostiisi tilauksen tekemisen jälkeen. Jos et saa vahvistusta, tilauksesi ei ehkä ole tullut perille tai syöttämäsi sähköposti on virheellinen.

Kirjautumalla asiakastilille voit tarkastella voimassa olevia tilauksiasi. Jos uusin tilaus ei ole päivittynyt tilaushistorian alle, tarkoittaa se, että tilauksen tekeminen on syystä tai toisesta keskeytynyt.

Miksi en saanut alennusta kassalla?

Tarkista, että olet syöttänyt alennuskoodin kassalla, ja että se on kirjoitettu oikeassa muodossa. Koodissa voi olla esimerkiksi isoja kirjaimia tai väliviiva. Alennuskoodien voimassaolo voi vaihdella kampanjojen mukaan. Huomioithan, että alennuskoodeja voi käyttää yhden per tilaus. Alennuskoodia ei voi rekisteröidä jälkikäteen eikä hyödyntää kampanja-ajan ulkopuolella.

Voinko lisätä jälkikäteen tilaukseeni tuotteita?

Tilattuasi ja maksettuasi tuotteen tilaus on vahvistettu, joten tilaukselle ei ole mahdollista lisätä tuotteita.

Miten laskulla maksaminen tapahtuu?

Kun teet tilauksen laskulla, se tulee sinulle sähköpostiisi tai postitse oman valintasi mukaan. Lasku tulee ulkopuoliselta laskuntarjoajalta muutaman viikon kuluessa tilauksen tekemisestä ja sillä on tavallisesti 30 päivää maksuaikaa. Laskua ei siis toimiteta tilauksen yhteydessä. Jos et ole saanut laskua tai olet kadottanut sen, olethan yhteydessä suoraan laskuntarjoajaan.

Tilasin juuri verkkokaupasta, voinko vielä peruuttaa tilaukseni?

Jos ostotapahtuma on viimeistelty, ja tilauksen tekemisestä on yli 30 minuuttia aikaa, tilaus lähtee käsittelyyn ja sitä ei voi enää muuttaa. Jos tilauksen tekemisestä on kulunut aikaa vähemmän kuin 30 minuuttia, olethan yhteydessä meihin asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

Mikä on tuotteiden toimitusaika?

Verkkokauppatilauksen toimitusaika on 3–7 arkipäivää Suomeen, Ahvenanmaalle. Alennusmyyntien ja kampanjoiden aikana toimitusaika saattaa olla hieman pidempi. Saat meiltä sähköpostiisi seurantalinkin lähetykselle heti kun tilaus siirtyy Postille kuljetukseen.

Sain lähetysvahvistuksen, mutta Postin seurantanumerolla ei löytynyt tietoa toimituksesta?

Joskus Postin lähetyksen seurannan päivittyminen kestää. Jos lähetyksen seuranta ei päivity 2 vuorokauden kuluessa lähetysvahvistuksen saapumisesta, olethan yhteydessä meihin asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

Mitä jos en ehdi noutaa tilaustani määräaikana?

Saapumisilmoitus lähetetään tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla ilmoittamaasi numeroon tai sähköpostiin. Lähetys on noudettavissa 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta.

Paketille on mahdollista ostaa lisää säilytysaikaa Postin kautta, mutta tämä on tehtävä 7 vuorokauden kuluessa saapumisilmoituksesta, ennen kuin paketti lähtee takaisin varastollemme.

Noutamatta jätetyistä tilauksista, joiden palautuksista ei ole tehty erillistä ilmoitusta asiakaspalveluumme, veloitamme 14,90 € toimitus- ja käsittelykuluja. Jos paketti on jäänyt noutamatta epähuomiossa ja toivot sille uudelleen lähetystä, osta kaupastamme tuote "Tuotteen vaihto" ja ole tämän jälkeen yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

Palautus, vaihto ja reklamaatio

Kuinka voin vaihtaa tai palauttaa tuotteen?

HUOM. Ohjeistus tuotteen reklamointiin löytyy täältä.

Tarjoamme Suomen sisällä toimitetuille tilauksille yhden veloituksettoman vaihdon sekä palautuksen. Mikäli palautat tilaukselta tuotteita useammassa erässä rahanpalautusta vastaan tai vaihdat kokoa toistamiseen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi. Perimme ylimääräisistä palautuksista
9,90€ / tehty palautus.

Paljasjalkakenkiä ei tule ottaa varsinaiseen käyttöön ennen kuin tuotteen on päättänyt pitää, vaan kenkien sovittaminen on sallittua ainoastaan sisätiloissa. Käytäthän puhdasta sukkaa sovittaessasi kenkiämme. Palautuksen tulee sisältää alkuperäispakkaus sekä kaikki pakkaukseen kuuluneet osat, dokumentit ja pakkausmateriaalit.

Huom. Varastomme tarkistaa, että palautunut tuote on myyntikuntoinen. Asiakas vastaa kokonaisuudessaan virheellisestä tai puutteellisesta palautuksesta koituvista kustannuksista.

Rekisteröi palautus täällä tilausnumerolla ja tilauksella käyttämälläsi sähköpostiosoitteella ja saat sen jälkeen sähköpostiisi ohjeet palautuksen tekemistä varten. Huomioithan, että palautus tulee luovuttaa Postin pisteeseen kahden vuorokauden (48 tunnin) kuluessa palautuksen rekisteröimisestä.

Noutamatta jätetyistä tilauksista, joiden palautuksista ei ole tehty erillistä ilmoitusta asiakaspalveluumme, veloitamme 14,90 € toimitus- ja käsittelykuluja. Jos paketti on jäänyt noutamatta epähuomiossa ja toivot sille uudelleen lähetystä, osta kaupastamme tuote "Tuotteen vaihto/Noutamattoman paketin uudelleen toimitus" ja ole tämän jälkeen yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

Mitä teen, jos epäilen tuotevirhettä?

Pahoittelemme, jos toimitettu tuote on virheellinen!

Jos saamasi tuote on viallinen, olet saanut väärän tuotteen tai epäilet valmistusvirhettä, otathan aina ensin yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

Reklamaatioita ei ole mahdollista rekisteröidä tavallisen palautuksen tapaan.

Jotta voimme ottaa asiasi käsittelyyn, tulee viestin sisältää seuraavat tiedot: 

  • Tilaajan nimi
  • Tilausnumero
  • Lyhyt vian kuvaus
  • Kuva kengän päältä sekä pohjasta ja lisäksi tarkennettu kuva virheestä

Millainen reklamaatiokäytäntö tai takuu tuotteillanne on?

Valmistusvirheellisten tuotteiden osalta noudatamme vuoden virheolettamaa, kun kyseessä ei ole normaalista käytöstä johtuvat kuluminen. Paljasjalkakenkien ohuet pohjat ja niiden kuluminen ei suoraan kuulu vuoden virheolettaman sisään, vaan reklamaatiot niistä käsitellään aina erikseen.

Kuinka kauan kestää, että palautukseni käsitellään?

Varastomme tarkistaa aina, että palautunut tuote on myyntikuntoinen. Saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun palautuksesi on käsitelty ja hyvitys tehty. Tämä tapahtuu 3 viikon sisällä siitä kun palautus on jätetty Postiin.

Kun maksun palautus on käynnistetty, ilmestyy palautettu summa 1–5 arkipäivän sisällä sille maksutavalle, jolta se on maksettu. Jos tilaus oli tehty laskulla, menee hyvityksestä automaattisesti tieto laskuntarjoajalle.

Vaistoa yrityksenä

Mitä on Vaistoa-brändin takana?

Vaistoa on suomalainen paljasjalkakenkäbrändi, jonka takana on lähes 20 henkilön tiimi kokeneita ammattilaisia ympäri Suomea. Vaistoa on luotu lisäämään luonnollista liikkumista ja haastamaan perinteisiä kenkiä liikuttavan tyylikkäästi. Paljasjalkakenkien etujen tuominen jokaisen tietoisuuteen on missio, joka vie meitä eteenpäin. Askel askeleelta saamme aikaan hyvinvointia tukevia muutoksia.

Mitä yhteistä on Vaistoalla ja Kipukaupalla?

Molemmat yrityksen verkkokaupat - Kipukauppa ja Vaistoan verkkokauppa - toimivat Kipu Solutions Oy:n (perustettu v. 2020) alla. Vaistoaa ja Kipukauppaa yhdistää yrityksen moniosaajista ja ammattilaisista, kuten kenkäsuunnittelijoista ja jalkanörteistä koostuva tiimi, jonka työpanoksesta jo yli 100 000 suomalaista on saanut jalkoihinsa paljasjalkakengät. Kipukaupan yleisön pyynnöstä tiimimme lähti kehittämään uusia, liikuttavan tyylikkäitä paljasjalkakenkämalleja. Tästä sai alkunsa Vaistoa.

Onko teillä kivijalkamyymälää?

Toimimme vain verkossa, eikä meillä ole kivijalkamyymälää. Tuotesivuilta löydät kuitenkin kenkien mittataulukot sekä kattavat koon valintaohjeet, joten valitsethan koon huolellisesti ohjeen mukaan. Tuotteillamme on myös maksuton 90 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Ovatko tuotteenne eettisesti valmistettuja?

Vaistoa kenkämme ovat Suomessa suunnitellut (Design from Finland) ja tuotanto on tällä hetkellä toteutettu Kiinassa. Käyttämämme tehtaat ovat meidän valitsemiamme, niiden toimintaa auditoidaan jatkuvasti kansainvälisten standardien mukaisesti ja suomalainen yhteyshenkilömme vierailee säännöllisesti tehtailla. Itse kenkien materiaalit on valittu vastuullisuus mielessä. Pyrkimyksenämme on tehdä mahdollisimman pitkäikäisiä tuotteita ja käytämme kierrätettyjä sekä vastuullisesti tuotettuja materiaaleja mahdollisuuksien mukaan. Teemme jatkuvasti kehitystyötä sen eteen, että voimme olla entistäkin varmempia tuotannon vastuullisuudesta tulevaisuudessa. Lue lisää vastuullisuudesta täältä.