Vastuullisuuden suunnat

Mitä vastuullisuus tarkoittaa meille?

Meille vastuullisuus on monipuolinen kokonaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuksia luoda kestävämpiä toimintatapoja sekä kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä maailmasta, johon tuotamme paljasjalkakenkiä.

Olemme jakaneet vastuullisuuden neljään eri kokonaisuuteen, jotta ymmärtäisimme paremmin mitä kaikkea vastuullisuus pitää sisällään ja mitä se meille merkitsee.​

Nämä neljä suuntaa ovat hyvinvointi, tuotteet, prosessit sekä tulevaisuus, jokaisesta suunnasta voit lukea lisää alla.

Pienenettävä sisältö

Vastuullisuus hyvinvoinnissa

Me kaikki haluamme voida hyvin, eikö niin? Mielestämme on vastuullista huolehtia ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kun keho ja mieli voivat hyvin, pystymme aidosti tavoittelemaan ja toteuttamaan unelmiamme – luomaan meidän yhteistä huomista, joka tehdään yhdessä meille kaikille. Meille on tärkeää, että sinä voit hyvin ja nautit elämästä. Asiakkaidemme hyvinvointi toimii perustana koko tekemisellemme. Haluamme luoda mahdollisimman huippuja paljasjalkakenkiä sinun ja minun tarpeisiin.

Vaistoan yksi tärkeimmistä arvoista on työntekijöistä välittäminen ja huolehtiminen. Työssä pitää voida hyvin, jotta ihmiset voivat antaa oman mahtavan panoksensa, missä roolissa sitten työskenteleekin. Meillä porukka tekee hommia ympäri Suomen, mutta silti toimimme tiiviisti yksikkönä.

Vaistoan liiketoiminta on taloudellisesti vastuullista ja tavoitteenamme on lisätä työtä ja yhteistä hyvinvointia Suomessa. Vaistoan verkkokauppa on kotimainen ja Vaistoan omistuspohja on myös 100% suomalainen. Olemme ylpeitä suomalaisuudesta ja siitä, että voimme mahdollistaa työtä Suomeen.

Meillä jokaisella on vain yksi keho ja yksi mieli, joista on tärkeää pitää huolta. Yksi askel kohti parempaa hyvinvointia on hankkia Vaistoan paljasjalkakengät. Voidaan yhdessä hyvin askel kerrallaan!

Vastuullisuus tuotteissa

Me Vaistoalla haluamme kiinnittää huomiota tuotteidemme vastuullisuuteen jo ideointi- ja suunnitteluvaiheesta lähtien. Tavoitteenamme on luoda tuotteita, joiden suunnittelu- ja tuotantoprosesseissa on otettu huomioon vastuullisuus kokonaisuutena.

Tuotteemme eivät ole pelkästään hyvännäköisiä ja toimivia, vaan ne on myös suunniteltu vastuullisesti. Tuotteemme on suunniteltu käyttökelpoisiksi moneen ympäristöön ja ne kestävät kulutusta. Pyrimme valitsemaan tuotteisiimme vastuullisemmin tuotettuja materiaaleja tutkimalla ja seuraamalla materiaalien kehitystä ja uusia innovaatioita. Otamme tuotteita suunniteltaessa huomioon materiaalien ja komponenttien tuotannollisesti tehokkaan käytön sekä tuotannon ylijäämä materiaalien hyödyntämisen.

Yhteistyökumppaneidemme kanssa pyrimme jatkuvasti löytämään kestävämpiä ratkaisuja. Valmistamme tällä hetkellä tuotteitamme Kiinassa, missä käymme auditoimassa yhteistyökumppanit.

Opimme jatkuvasti uutta kestävämmistä toimintatavoista ja vastuullisemmista materiaaleista ja pyrimme tuomaan niitä jatkossa laajemmin tuotteisiin ja prosesseihin.

TUOTTEIDEN PAKKAUS & MATERIAALIT​

Tuotteemme pakataan kierrätetystä kartongista valmistettuihin kenkälaatikoihin Suomessa. Malliston pakkausmateriaalit hankitaan Suomesta ja materiaalit ovat kuluttajille helposti kierrätettävät.​

Me Vaistoalla luomme tuotteita näistä lähtökohdista – sinun tehtäväsi on käyttää tuotteitamme vastuullisesti.

Vastuullisuus prosesseissa

TUOTANTOKETJUN LÄPINÄKYVYYS

Käymme itse yhteistyökumppaneidemme tuotantolaitoksilla Kiinassa ja työskentelemme myös sieltä käsin tuotannon ja suunnittelun parissa.

Tuotekehityksen sekä tuotannon yhteistyökumppanimme toimivat vastuullisten periaatteiden mukaisesti kansainvälisiä standardeja, sertifikaatteja ja normeja noudattaen. Edellytämme tuotannon yhteistyökumppaneiltamme voimassa olevaa sosiaalisen vastuun Amfori BSCI -auditointia, SMETA-auditointia tai sitoutumista SA8000-sertifointiin. Kaikilta toimittajiltamme edellytämme valmiutta kehittää toimintaansa auditointien läpäisemiseksi. Nämä vastuullisuusperiaatteet mahdollistavat meille selkeän sekä yhtenäisen tavan toimia ja tuottaa tuotteita.

VASTUULLISUUS LOGISTISESSA KETJUSSA​

Kun tuotamme tuotteita toisessa maassa, on erityisen tärkeää ymmärtää tuotteen logistinen ketju tehtaalta kuluttajalle. Logistisen ketjun vastuullisuuteen voidaan vaikuttaa yhteistyökumppaneiden sekä kuljetuskanavien valinnalla. Tuotteemme kuljetetaan tällä hetkellä Kiinan tehtaalta Suomeen pääsääntöisesti junaverkostoa pitkin, sillä se on tällä hetkellä vähiten ympäristöä kuormittava, aikataulullisesti optimaalinen sekä kustannustehokas vaihtoehto. Olemme kiinnittäneet huomiota vastuullisuuteen logistisessa ketjussamme ja tällä hetkellä toimimme vihreän logistiikan edelläkävijän, DHL:n kanssa mannerten välisissä lähetyksissä. Tuotteidemme varastointi tapahtuu Suomessa.

Tulevaisuus ja tavoite

Me Vaistoalla näemme tulevaisuuden täynnä mahdollisuuksia. Askel askeleelta pyrimme luomaan kestävämpiä toimintatapoja ja ratkaisuja yritystoiminnassamme, jotta tulevaisuudessa voisimme tarjota asiakkaillemme vastuullisempia tuotteita.​

Olemme valinneet seuraavat Vaistoan vastuullisuutta edistävät tulevaisuuden tavoitteet toiminnallemme:​

VASTUULLISUUSTAVOITTEET:

  • Työntekijöidemme ja asiakkaidemme hyvinvoinnin lisääminen.​
  • Otamme käyttöön entistä vastuullisemmin tuotettuja materiaaleja ja komponentteja tuotteiden laadun sekä pitkäikäisyyden parantamiseksi.
  • Logistiikan, varastoinnin ja verkkokaupan toiminnan kehittäminen.