Keho on luotu liikkumaan

Paljasjalkakenkien käyttö mahdollistaa jalkojen luonnolliset toiminnot, jotka ylläpitävät ja kehittävät kehon aktiivisuutta ja toiminnallisuutta. Ne aktivoivat jalkaterän lihaksia ja pitävät nivelten liikkuvuuden hyvänä.

 • Ylläpidä luonnollista liikettä

  Paljasjalkakenkä antaa jalkaterän liikkua esteettömästi kengässä ja niiden käyttö ylläpitää ja kehittää liikkeestä riippuvaisten mekanismien toimintaa. Esimerkiksi kävelyn aikana jalkaterien ja alaraajojen rakenteissa tapahtuu kävelylle olennaista liikettä, kun nivelet kulkevat liikeratojensa läpi ja lihakset sekä jänteet supistuvat ja venyvät. Näin iskunvaimennuksesta, kuormituksenjaosta sekä liikkumisen tehokkuudesta huolehtivat mekanismit toimivat luonnollisesti.

 • Anna tuntoaistin toimia

  Jalkapohjassa on noin 200 000 hermopäätettä. Niiden tehtävänä on tuntea ympäristön pinnan muotoja ja rakennetta paineena, jännitteenä sekä lämpötilan vaihteluina. Tämän informaation avulla keho pystyy säätelemään tasapainoa ja koordinaatiota helpommin ja liikkumisesta tulee tehokkaampaa sekä vaivattomampaa.

 • Varmista vahva perusta

  Jalkaterä on kehon rakenteellinen perusta. Kun se on tukeva, seisominen, käveleminen ja juokseminen on varmempaa. Kantapään, päkiän ja varpaiden tulisi olla samalla tasolla maata vasten, jotta ne pystyvät toimimaan tukevana perustana. Tällöin kehon rakenteet pääsevät linjautumaan painovoimaa vasten, jonka tuloksena on luontaisesti hyvä ryhti.

Perinteisten kenkien haitat

Perinteinen korollinen, paksupohjainen ja kärkeä kohti kapeneva kenkä häiritsee ja pahimmillaan estää luonnollisten mekanismien toimintaa. Paksu ja jäykkä pohja estää myös jalan tuntoaistia toimimasta tehokkaasti, koska pinnan muodot ja rakenne eivät pääse välittymään kengän pohjan läpi jalkapohjaan.

Perinteisessä korollisessa kengässä kantapää ei ole kiinni maassa, jolloin nilkkanivelen asento muuttuu. Tämän seurauksena kehon muutkin nivelet joutuvat muuttamaan asentoaan ja kehon ryhti muuttuu. Painovoiman tuottama kuormitus ei pääse kulkemaan kiinteitä ja kantavia rakenteita pitkin ja keho joutuu tekemään töitä sekä käyttämään lihasvoimaa pysyäkseen pystyssä.

Ajan kuluessa kehon toimintakyky, rakenteiden kunto ja hermojen kyky välittää tietoa heikkenevät.

 • Ihastu Vaistoa-mallistoon

  Tutustu paljasjalkakenkiimme, valitse suosikkisi ja vaistoa muutos joka askeleella.

  Löydä omasi
1 / 3