Ylivoimaiset paljasjalkakengät

Paljasjalkakengissä jalka liikkuu luonnollisemmin. Ohut, tasainen pohja ilman ylimääräisiä tukia tai korotuksia vahvistaa jalan normaalia toimintaa. Paljasjalkakenkien tarkoitus on jäljitellä paljain jaloin liikkumista, millä on positiivisia vaikutuksia jalkaterään ja koko kehoon. Ne tukevat hyvinvointiasi joka askeleella.
 • Mikä paljasjalkakenkä on?

  Paljasjalkakenkien tarkoitus on jäljitellä avojaloin liikkumista. Ne suojaavat jalkaa, mutta eivät poista tuntumaa maahan. Minimalistiset ja kevyet paljasjalkakengät mahdollistavat jalan luonnolliset toiminnot ja vahvistavat jalkoja luontaisesti.

  Lue lisää
 • Column

  Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

 • Miksi valita paljasjalkakenkä?

  Paljasjalkakengät sallivat jalkojen luonnolliset toiminnot. Ne eivät purista tai ahdista ja ovat kevyet jaloissa. Paljasjalkakenkien käyttö vahvistaa jalkoja luonnollisesti ja edistää kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia.

  Lue lisää
 • Paljasjalkakenkien hyödyt

  Paljasjalkakengät aktivoivat jalkaterän lihaksia ja pitävät nivelten liikkuvuuden hyvänä. Niillä on myönteisiä vaikutuksia kehon toiminnallisuuteen, tasapainoon ja asentotuntoon.

  Lue lisää
 • Sopivan kengän ja koon valinta

  Paljasjalkakenkä tukee jalkaterän ja alaraajan kävelemiselle ja juoksemiselle olennaisten mekanismien toimintaa. Valitse oikea koko suositustemme mukaan.

  Lue lisää

Usein kysyttyä

Miksi paljasjalkakenkiä kannattaa käyttää?

Paljasjalkakengät antavat jalkojen toimia luontaisella tavalla. Ne ovat
leveät ja ohutpohjaiset, eivätkä sisällä tukia tai iskunvaimennusta. Tästä syystä ne kehittävät jalkaterän ja nilkan asentotuntoa sekä koordinaatiota. Fysioterapeutit suosittelevat paljasjalkakenkien käyttöä miltei kaikille.

Miksi valita Vaistoa-paljasjalkakengät?

Vaistoa on suomalainen paljasjalkakenkäbrändi, jonka takana on lähes 20 henkilön tiimi kokeneita ammattilaisia ympäri Suomea. Vaistoa-paljasjalkakengät täyttävät
kaikki paljasjalkakengille asetetut standardit: ohut, tasainen ja joustava
pohja, leveä jalanmuotoinen lesti jossa varpailla on tilaa, sekä kiertolöysyys.
Kaiken lisäksi, Vaistoat ovat liikuttavan tyylikkäät. Vaistoa kannattaa valita,
mikäli paljasjalkakenkäilyn parantavien vaikutusten lisäksi et pelkää olla
edelläkävijänä luomassa uutta, terveellisempää trendiä.

Miten valita sopivan kokoinen paljasjalkakenkä?

Mittaa ensin jalkojesi senttikoko ohjeistuksemme mukaisesti.
Tee mittaus molemmille jaloille, koska kengän koko valitaan isomman jalan mukaan. Tutustu sitten kunkin paljasjalkakenkämallimme
tuotesivuilta löytyvään kokotaulukkoon.

Paljasjalkakengissä et voi tilata ns. normaalia kokoasi automaattisesti,
sillä kyseessä ei ole tavallinen kenkä. Paljasjalkakengän tarkoitus on antaa jalalle luonnollista liikkumatilaa, ei puristaa sitä. Tästä syystä kenkä voi aluksi tuntua liian leveältä, mutta totut vapauden tunteeseen nopeasti.

Onko paljasjalkakenkien käytölle esteitä?

Paljasjalkakenkien käytölle on hyvin vähän esteitä ja perussääntönä on, että jos pystyt kävelemään paljain jaloin – pystyt myös käyttämään pj-kenkiä.

Esteitä paljasjalkakenkien käytölle voivat olla tiedossa olevat jalkaterien tai alaraajojen toiminnalliset tai rakenteelliset häiriöt, jäykistetyt nivelet, reuman aktiivinen tulehdusvaihe, rikkinäinen jalkapohjien iho, diabetes tai jalkapohjien hermovauriot.

Mikäli paljasjalkakenkien käyttö mietityttää, suosittelemme konsultoimaan lääkäriä tai alaraajoihin erikoistunutta ammattilaista. Vaistoa ei tarjoa terveysneuvontaa.

Paljasjalkakengät edistävät tutkitusti terveyttä

On tutkittu, että säännöllinen paljasjalkakävely kehittää jalan lihaksistoa, mikä ehkäisee jalkaterien rakenteellisia muutoksia, kuten vaivaisenluu ja vasaravarpaat. Jalkaterien lihasvoiman lisääminen kehittää tasapainoa ja lisää liikkumisen vakautta, mikä vähentää myös kaatumisriskiä.

*Curtis et al. 2021. Daily activity in minimal footwear increases foot strength.

 • Me olemme Vaistoa

  Vaistoan takana on kokenut suomalainen ammattilaistiimi, jonka ansiosta jo yli 100 000 suomalaista saa nauttia paljasjalkakenkien eduista.

  Lue lisää
 • Ihastu Vaistoa-mallistoon

  Tutustu paljasjalkakenkiimme, valitse suosikkisi ja vaistoa muutos joka askeleella.

  Tutustu
1 / 3